Veckan som varit

Något som jag gjort förra veckan som var planerat?
- Åkte till Göteborg. Dock höll jag och Lina på att missa planet (!!!) på grund av bilolycka vilket gjorde att trafiken stod nästan helt stilla. Stod som två andfådda och handfallna krigare när de skulle ringa och fråga om de kunde släppa in oss för att vi skulle kunna checka in. Puuuh. Det var inte roligt. 

Som inte var planerat?
- Skulle ha en halvåtta hos mig-kväll, men det blir denna veckan istället (hoppas jag!).

Ett tips från veckan?
- Var inte oförberedd inför ett seminarium. Skapas så mycket nervositet när man egentligen kan motverka att det blir så... Som tur var gick det bra. Men ändå. Onödigt som sagt. 

Godaste maten jag har lagat den här veckan?
- Åt i princip samma sak hela förra veckan, en quornfilégryta. Med grädde. Massa grädde. Med andra ord krämigt. Blev dock lite less på det, så det godaste var tacosen vi gjorde även om jag fick ont i magen efteråt. 

Veckans aj?
- Har haft en krånglig mage där jag plötsligt fått jätteont. Vet dock inte varför. Min spekulation är att jag är känslig mot kryddstark mat eller dylikt. 
 
Veckans frukost?
- Mitt vanliga vinnande koncept - 'oboy och rostade mackor, mmmh! Och hos Matilda fick vi lyxfrukost med juice, yoghurt, musli, hembakt bröd, massa pålägg. Ja, nivet. Sådant där riktigt gottigt. 

Veckans magi?
Onekligen helgen. Och Matildas hembakta morotsbröd. Så magiskt gott! Så himla mycket saftigare och godare än vanligt bröd som en köper. Således hade jag tänkt ha en bakhelg där jag alltså ska testa på att göra detta magnifika bröd. Återkommer med resultat. 
 

Göteborgshelg

Igårkväll kom jag hem från Göteborg. Har haft en sådan fin helg med skratt, djupa samtal, fika- och matpauser, stros på stan och lite shopping. Har inte alls någon lust att inleda veckan med måsten.. Blöh. Bjuder på bilder från fredagen, puss 
 
Vi blev hämtade på flygplatsen och efter att ha fått kika på deras superfina lägenhet drack vi bubbel och förberedde maten 
 
Det blev hederlig tacos fredagen till ära,mmmh 
 
Här sitter dem. Kan vara världens suddigaste bild (borde införskaffa en liten och bra kamera som den superbloggerska I am liksom).
 
Efterrätt. Den mäktigaste kakan jag har ätit! Kladdkaka, fudge, oreokakor, mashmallows och grädde till. Men, älskar ju allt mäktigt. Ju sötare desto bättre. 
 
1

Take the risk or lose the chance

Ikväll har jag varit på bokcirkel-kväll. Hur mysigt? Vi hade bunkrat upp med knytkalas och det var det jag mest såg framemot (hehe), men givetvis var det mysigt att diskutera boken också. Nästa bok är egenmäktigt förfarande och den boken är min absoluta favorit. Läser den gärna igen, var ändå drygt två år sedan. Nu ska jag packa inför imorgon, men är så trött vilket nog betyder att sängen lockar mer. God natt!